torstai 2. toukokuuta 2013

Jotain ihan muuta kuin lihaa: Briejuusto-mansikkasalaatti

Kun olin lukenut lemmikkeinä olevista lihaklönteistä ja vereslihalla olosta Huorasadusta (Laura Gustafsson), teki mieli laittaa lautaselle tuoreita kasviksia ja raikkaita raaka-aineita. Jotain, joka muistuttaa kesästä, auringosta ja ilosta.

Haistoin tänään ensimmäisen kerran tänä keväänä mansikan. Ruokakaupan aulassa niitä oli, punaisenaan. Vaikka olivat espanjalaisia, enkä sellaisia yleensä osta, nyt tein poikkeuksen. Niin kovasti teki mieli maistella kesää.

Siitä syntyi idea briejuusto-mansikkasalaatista. Koska mansikat ovat vielä espanjalaisia, juuston pitää ehdottomasti olla kotimaista. Kolatun Verneri on yksi suosikeistani.

Briejuusto-mansikkasalaatti (2 hengelle)

rucolaa
romainesalaattia
tuoreita mansikoita
briejuustoa (Verneri)
saksanpähkinöitä
hunajaa
balsamicoa

Huuhdo ja kuivaa salaatit. Pilko mansikat lohkoiksi. Leikkaa juustosta viipaleita.

Paahda pähkinöitä kevyellä lämpöllä paistinpannulla. Lisää pähkinöiden päälle hunajaa ja anna sulaa hetki pähkinöiden päälle. Kaada pähkinät salaatin joukkoon.

Sekoita noin 1/2 dl balsamicoa ja 2 rkl hunajaa. Kaada kastike salaatin päälle. Nauti kylmän valkoviinin kera.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti