torstai 9. toukokuuta 2013

Kekkosten ruokapöydässä:

Paistettua siikaa, Hasselbackan perunat ja suppilovahverokastike

Presidentti Kekkosen ja Sylvi Kekkosen ruokapöydässä tarjoiltiin usein kalaa. Sylvi Kekkonen sienesti mielellään. Peruna taas on suomalainen perusruoka, jota on syöty paljon myös Urho Kekkosen kotiseudulla Kainuussa.

Näistä yhdistelemällä syntyi kokonaisuus, jossa on suomalaista siikaa, Hasselbackan perunoita ja suppilovahverokastiketta.

Paistettu siika (4 hengelle)

noin 700 g suomalaista siikafilettä
kananmuna
korppujauhoja
suolaa
mustapippuria

Leikkaa siikafilee kolmeen osaan. Vatkaa kananmuna kevyesti pienessä kulhossa. Lisää toiseen kulhoon korppujauhoja.

Kasta siikafileet ensin munaseoksessa. Pyöritä ne sitten korppujauhoissa.

Paista pannulla kullanruskeiksi noin kolme minuuttia puoleltaan.

Siikaresepti on mukailtu Sara La Fountainen reseptin pohjalta.


Hasselbackan perunat

Kuori perunat. Leikkaa niihin viiltoja niin, että perunan pohja jää ehjäksi.

Laita perunat uunivuokaan. Voitele ne voisulalla. Nosta perunat 200 asteiseen uuniin paistumaan noin tunniksi.


Suppilovahverokastike

2 salottisipulia
3 rkl voita
noin 2,5 dl kuivattuja suppilovahveroita
3 rkl punaviiniä
1 dl lihalientä
2 dl creme fraincea
suolaa ja pippuria

Pilko sipulit ja kuullota ne voissa pannulla. Lisää sienet pannulle. Anna hautua jonkin aikaa.

Lisää pannulle punaviini ja lihaliemi. Anna kastikkeen maustua hetki. Lisää lopuksi creme fraincea ja suolaa ja pippuria maun mukaan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti