perjantai 27. syyskuuta 2013

Osterijahdissa Pariisin kaduilla

Minulla oli yksi tavoite Pariisin lomallamme. Halusin maistella ostereita. Näistä merenherkuista liikkuu monenlaisia myyttejä, joiden todenperäisyydestä halusin ottaa selvää.

Osterit ovat ravintoarvoltaan yllättävän hyviä, mutta niiden ulkonäkö ei ehkä ole kaikista kutsuvin. Mutta sehän ei tosiaankaan aina kerro kaikkea.

Lauantai-iltana uskoin aikani koittaneen. Nyt löytyisi minullekin osteri!
Päädyimme lopulta Eiffel-tornin lähellä sijaitsevaan lämminhenkiseen ja ihanan huumaavan puheensorinan täyttämään ravintolaan. Illallinen oli hyvin lihapainotteinen - ja ostereita ravintolassa ei tarjoiltu.

Todella maukas ja mukava ilta päättyi lopulta kiihkeisiin poskisuudelmiin - kiitos hurmaavan ystäväni, jonka edessä ranskalaiset miehet olivat sulaa vahaa :)

En kuitenkaan lannistunut ostereiden suhteen, sillä minulla oli vielä koko sunnuntai aikaa metsästää tuota merenherkkua.Sorbonnen kaupunginosasta, Pont Neufin toiselta puolelta löysin kotoisan ja ranskalaisia sunnuntailounastajia täynnä olevan ravintolan, jonka terassin laidalla oli isot laatikolliset ostereita.

Se oli siinä! Ihana sunnuntailounas, lasi ranskalaista valkoviiniä, ranskankielistä puheensorinaa ja tuokio ihan itselle ostereiden seurassa. Täydellinen hetki.
Näin syöt osterin:

1) Jos osteri on vielä kiinni, avaa se veitsen avulla (tarvitset hieman voimaa).

2) Irrota osteri kuorestaan.

3) Purista osterin päälle sitruunanmehua tai punaviinietikka-sipulikastiketta (kuvassa).

4) Imaise osteri kuorestaan suoraan suuhun kastikkeen kera.


Emme ota vastuuta seurauksista ;)

Ihanaa viikonloppua kaikille!

2 kommenttia:

  1. Mielenkiinto heräsi näihin, loistavia kuvia, hyviä herkkuja, nyt on kokeiltava itsekin muutamia, kun syysillat antavat aikaa ja rauhaa. Kiitos erikoisvinkeistä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos itsellesi! Kuulen mielelläni syysiltojen inspiroimien reseptikokeilujen lopputuloksesta. Vinkkejä otetaan vastaan ja testaukseen oikein mielellään :)

    Tunnelmallista ja herkullista syksyä sinulle!

    VastaaPoista