maanantai 23. syyskuuta 2013

Les petites sensations á Paris

Terveiset syksyisestä Pariisista! Kaupunki oli kauneimmillaan – aurinko paistoi viikonloppuna lämpimästi, puistokujien puut olivat jo hieman kellastuneet, iltaisin terasseilla istuskeli ihmisiä villapaidat päällä siemailemassa kuumaa juomaa...Neljä päivää Pariisia on aivan liian vähän. Mutta siinäkin ehtii jo kokea monta pientä, ihanaa elämystä. Taidetta, viiniä, sampanjaa, musiikkia, ihmisvilinää, kauniita rakennuksia. Historiaa. Kirjoja - ja ennen kaikkea ruokaa!

Olin käynyt kaupungissa viimeksi 15 vuotta sitten. Silloin oli kesä, kuuma – ja minä olin todella nuori. Nyt osasin nauttia selvästi paljon paremmin kaikesta. Kokeilla paikallisia ruokia. Ja älysin ostaa oikeaa sampanjaa :)

Pariisi on kaunis. Kaiken sen liikenteen melun ja ihmisjoukkojen keskellä voi edelleen kokea olevansa Pariisissa rauhassa, muiden häiritsemättä, pienen kulmaravintolan pöydässä, omissa unelmissaan. Niin minullekin kävi. Ja se tunne oli ihana!

Toivottavasti tekin saatte pienen palan Pariisia kotiinne näiden kuvien myötä.


Paris, je t'aime.
Shakespeare and Companyn kirjakaupasta löysin...


...Rachel Khoon Little Paris Kitchen -keittokirjan.

Pian täällä kotona tuoksuu Pariisi ja ranskalainen keittiö. Trés bon!

4 kommenttia:

 1. Tilasin kirjan heti kentältä kotiin saavuttuani! :)

  Kauniita kuvia!

  VastaaPoista
 2. Kuvitukseltaan niin herkku!! Ihanalta kuulosti teidän reissu! :)

  VastaaPoista
 3. Merci mademoiselles!

  Kirja on täynnä ihania ohjeita. Suosittelen, jos kaipaatte pariisilaiseen ullakkohuoneistoon ja ranskalaisen keittiön huumaaviin tuoksuihin...

  VastaaPoista