keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Makupaloja Pariisista

On monta syytä, miksi Pariisiin kannattaa matkustaa. Mutta tärkein niistä on ruoka. Kaupunkiin ei kannata mennä matti kukkarossa. Nautintoja nimittäin piisaa, ja niistä kannattaa ottaa kaikki irti.

Olin onnellisessa asemassa, kun pääsin Pariisin kahden kulinaristin kanssa. Nämä naiset tunnistavat jo menusta onnistuneen ranskalaisen sipulikeiton. He näkevät ravintolan ovensuusta, kannattaako sinne astua peremmälle. He makustelevat jokaista suupalaa - ja nauttivat onnistuneista makukokemuksista täysillä.

Asuimme pariisilaisen naisen asunnossa, joten pystyimme syömään aamupalan kotosalla. Se säästi rahaa, mutta tarjosi myös paljon runsaamman aamupalan kuin pariisilaiset (ihanat & kokemisen arvoiset) kahvilat. Niissä tarjoillaan yleensä kahvi & croissant, ehkä noin 12 eurolla.

Aamupalan jälkeen söimme....koko päivän :)

Ruokapäivämme Pariisissa

Aamun aloitimme sampanjalla, croisanteilla, leipomosta noudetulla patongilla ja ranskalaisilla juustoilla.

Aamupalamimosat lentokentällä ja joka aamu Pariisissa.
Tuoreita herkkuja leipomosta ja lähikaupasta (myös sampanja huom!).


Lounaan nautimme ulkosalla pienissä paikallisissa bistroissa. Ranskalainen lounas muistuttaa paljon kotiruokaa; perunamuusia, kanankoipia, piirasta...


Vuohenjuustolla täytetty filotaikinarulla. 
Valkoista kalaa korianterikastikkeella ja itämaisilla kasviksilla.
Kalapiiras oli kotoisa kokemus.
Sardiinit tuli purkista - mutta ne olivat todella maukkaita.
Paistettu kala ja mielettömän herkulliset kampasimpukat
pestoperunamuusilla.


Välipalan ajaksi istahdimme katukahvilaan maistamaan leivonnaisia tai macaroneja sampanjan kera.


Näin hyviä macaroneja ei oltu ennen maisteltu.
Rosesampanja kruunasi.
Bretagnelainen siideri sopii etenkin crêpesien kera.

Illallisen söimme ranskalaisten viinien kera. Parhaita ravintoloita olivat ne, joiden listoja ei ollut käännetty englanniksi. Yllätysmomentti kruunasi kokonaisuuden!


Pekonia? Ei, vaan parasta ankkaa ikinä. Suli suussa.
Etanat koteloissaan.
Burgundinpadan liha oli niin mureaa, että se lähes liukeni suuhun.

Jälkiruoaksi nautimme suklaamoussea ja crème brulééta.

Melko iso kupillinen...
Tähän herkkuun ei kyllästy.

Suosittelen Pariisia, jos haluat nauttia!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti