maanantai 28. lokakuuta 2013

Kohtaaminen Kirjamessuilla

Viikonloppu vierähti mielenkiintoisissa merkeissä Messukeskuksessa, jossa järjestettiin yhtä aikaa kirja-, musiikki-, viini- ja ruokamessut. Kaikki hyvä samassa paketissa.

Olemme käyneet ystäväporukalla jo useana syksynä Kirjamessuilla. Ohjelmassa on aina kiertelyä, pari kirjailijakohtaamista, uutuuskirjojen hypistelyä ja lopuksi viininmaistelua.

Tänä vuonna keskityin itse työni vuoksi eniten jälkimmäiseen, joten kirjat jäivät vähän vähemmälle. Ehdin kuitenkin pari kertaa piipahtaa Kirjamessujen tungoksessa.

Eilen sunnuntaina pysähdyin kuuntelemaan uuden romaanin äskettäin julkaisseen Kjell Westön haastattelua. Luen parhaillaan Kangastas 38 -romaania (Otava, 2013).

Westö kertoi, että...

...hän on julkaissut kolme runokokoelmaa, joista yhden omakustanteisesti. Sitä myytiin 7 kappaletta.

...Kirjamessujen ohjelmapäällikkö Stig-Björn Nyberg oli Westön historianopettaja lukiossa.

...edellisen romaanin, Älä käy yöhön yksin, päähenkilön Jounin nimivalinta ei osunut aivan nappiin. Westö on saanut palautetta, että Jouni on enemmän pohjoisemmassa Suomessa asuvan mieshenkilön kuin helsinkiläisen miehen nimi.

...uuden romaanin, Kangastus 38, miespäähenkilö syntyi helpommin kuin naispäähenkilö, joka on hänen tähän asti luomistaan romaanihahmoistaan vaikein.

...uuden romaanin naishahmoissa on aivan yhtä paljon häntä itseään kuin sen mieshahmoissa.

...hän kokee sympatiaa viime vuosisadan alussa syntynyttä sukupolvea kohtaan. Nämä joutuivat keskelle ensimmäistä maailmansotaa hyvin nuorina. Jo ennen näiden 40-vuotispäivää oli taas sota-aika. Tästä syystä Westö kuvaa romaaneissaan tämän sukupolven kokemuksia.
Olen vasta Kangastus 38:n alussa, mutta se vaikuttaa lupaavalta. Lupaavammalta kuin Westön edellinen, Älä käy yöhön yksin.

Lopputulos selviää vain, no, sivuja kääntämällä.

2 kommenttia:

  1. Joo kyllä kirjamessuilla löytyi hyviä vinkkejä pimeisiin iltoihin, ja tätäkin palstaa on nyt tullut seurattua, hyvä kun joku pitää ajantasalla myös kokkaamisen suhteen, tsemppiä sulle.

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla! Otan mielelläni vastaan vinkkejä, jos sait Kirjamessuilta kivoja :)

    Maukasta syksyä sinullekin!

    VastaaPoista