lauantai 9. marraskuuta 2013

Lauantaibrunssi käynnistää synnytyksen?

Ystäväni laskettuaika oli viime sunnuntaina. Koko viikon olemme odottaneet, koska pikkuinen päättää putkahtaa maailmaan.

Tunnetusti synnytyksen käynnistymiseen auttaa kolmen ässän kokonaisuus. Lisäsin niihin vielä kaksi - syömisen ja seurustelun - ja päätin kutsua ystäviä lauantaibrunssille.







Lauantaibrunssi




Sienimunakas ja paahdetut tomaatit

5 munaa
2 dl juustoraastetta (emmental & parmesan)
4 rkl vettä
2 rkl silputtua ruohosipulia
suolaa
mustapippuria
2 dl kanttarelleja tai muita sieniä
2 rkl voita

Riko kananmunat kulhoon. Lisää joukkoon juustoraaste, vesi, ruohosipuli ja mausteet. Sekoita seos.

Paista kanttarellit pannulla. Kaada sekaan munaseos. Paista hetken aikaa, kunnes pinta on hieman hyytynyt.

Nosta lautaselle ja taittele munakas rullaksi.

2 rasiaa kirsikkatomaatteja
balsamicoa
öljyä

Huuhdo tomaatit ja laita ne uunivuokaan. Kaada päälle balsamicoa ja öljyä. Paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuutta. Tomaatit ovat valmiita, kun osa niistä hieman halkeilee.





Juustosarvet

1 pkt lehtitaikinaa
1 dl emmentaljuustoa
0,5 dl parmesanjuustoa
1 muna

Leikkaa lehtitaikinalevyt ensin kahtia (neliöiksi) ja sitten vielä kahtia (kolmioiksi). Tee pienet viillot veitsellä kolmin leveämpään osaan, kohti terävää kärkeä.

Ripottele levämmälle sivulle juustoraastetta. Rullaa tiukaksi kääröksi leveämmästä osasta kärkeen päin.

Voitele kananmunalla. Halutessasi voit ripotella pinnalle hieman juustoraastetta.

Paista 200 asteessa noin 15 minuutta. Tarjoile esimerkiksi omenahillon kera.






Pannukakut, vadelmat ja vaahterasiirappi
(resepti on mukailtu Sara La Fountainin ohjeesta)

5 hengelle

5 dl vehnäjauhoja
1 1/2 rkl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 1/4 dl sokeria
2 1/2 dl maitoa
1 1/4 dl kermaa
1 prk kermaviiliä
2 kananmunaa
3 rkl sulatettua voita
1/2 dl öljyä
1 vaniljatanko (sisus)

Sekoita kuivat aineet kulhossa ja nestemäiset aineet toisessa. Kaada kuivat aineet erissä nestemäisten sekaan. Sekoita huolellisesti ja anna seoksen seistä noin 5 minuuttia.

Kaada pieni kauhallinen taikinaa paistinpannulle. (Huomasin itse, että ainakin valurautapannulla on pakko käyttää hieman voita, muuten palaa pohjaan :) Paista miedolla lämmöllä, kunnes pinta alkaa hieman kuplia. Käännä pannukakku ja anna vielä hieman paistua.

Tarjoile vaahterasiirapin, vadelmien ja vaikkapa kuningatarhillon kera.





Nyt jännitetään, joko ensi yönä alkaa tapahtua. Tosin minun veikkaukseni on 13.11. Se on muutenkin hyvä päivä (131113).

Peukut pystyyn!


2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen blogi sulla. Vauva-asiat etenkin kiinnostaa, peukut pystyyn, tervetuloa pienokaiselle.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kiitos! Kiva, jos tykkäät :)

    Ystäväni vauva ei ole vielä syntynyt, joten veikkaukseni meni pieleen. Mutta pian tapahtuu ja päästään juhlimaan pienokaista. Vauvakakkureseptit vilahtelevat jo silmissä...

    Kivaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista