perjantai 30. elokuuta 2013

Kesä päättyy rapujen kera

Se alkaa nyt  - syksy! Lempivuodenaikani. Rakastan loppukesää ja alkusyksyä. Kirpeitä syysaamuja. Punertuvia puita. Auringon laiskoja säteitä. Pimeneviä iltoja.

Tämä oli kaunis kesä. Se ansaitsee arvoisensa päätöksen - rapujuhlat kesämökillä.




Menu

Pink Mojito
Kukkakaalikeitto

Rapuja, paahtoleipää, majoneesia ja tilliä
Muehlforst Riesling, 2012

Kantarelleja ja pannulla paistettua ahventa
Anselmann Weissburgunder, 2012

Mökkipannacotta









Kukkakaalikeitto

2 pientä sipulia
2 isoa valkosipulin kynttä
oliiviöljyä
1 iso kukkakaali
1 sellerin varsi
6 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2 dl ruokakermaa
3/4 pakettia Koskenlaskija vahva -sulatejuustoa

Hienonna sipulit ja kuullota niitä öljyssä.
Lisää kattilaan paloiteltu kukkakaali ja pikottu selleri sekä 2 dl vettä. Paista kasviksia hetki kattilassa. Murenna kasvisliemikuutio kiehuvaan veteen. Kaada maustettu vesi kasvisten joukkoon. Keitä hetki.

Soseuta seos sauvasekoittimella. Kaada joukkoon ruokakerma ja sulatejuusto. Anna lämmetä hetki.
Mausta paistetuilla pekonin paloilla.




Ravut

Varaa vähintään seitsemän rapua ruokailijaa kohti.
Tarjoa kypsennetyt ravut uunissa kevyesti paahdetun leivän, majoneesin, tillin ja
tuoreen sitruunan kera.

 Viiniksi sopii esimerkiksi Muehlforst Riesling, 2012.






Mökkipannacotta


Keksejä
Vatkattua kuohukermaa
Tuoreita vadelmia ja mustikoita
Tuoretta minttua

Murenna keksit astian pohjalle. Kaada päälle vadelmia. Lisää nokare vatkattua kermaa.
Koristele mustikoilla ja mintulla.





Tunnelmallista elokuun viimeistä viikonloppua!
Nautitaan syksystä ja pimenevistä illoista - nyt on taas aikaa kirjoille.

2 kommenttia: