maanantai 3. kesäkuuta 2013

Lepyttelyruoka tuoksuu makuuhuoneeseen saakka

Kisumisu kysyi, mikä olisi mielestäni hyvä lepyttelyruoka, jos mielensäpahoittaja on mökötysvaihteella. Kiitos Kisumisu kysymyksestä!

Minusta lepyttelyruoan tulee tuoksua makuuhuoneeseen saakka. Sen pitää vaatia hieman käsityötä, mutta valmistua nopeasti. Ja ennen kaikkea sen pitää maistua hyvältä, suussa sulavalta.

Oma lepyttelyruokani on katkarapupasta, Sara La Fountainin reseptin mukaan. Oliiviöljyssä paahdetun valkosipulin ja tuoreen, raastetun sitruunankuoren tuoksuja ei voi vastustaa. Kun sekaan lisätään herkkuani katkarapuja, on lepyttelyn tulos erittäin todennäköisesti onnistunut.

Katkarapupasta (Sara La Fountainin ohjetta mukaillen)

1/2 pakettia capellinitäysjyväpastaa
3 rkl oliiviöljyä
3 valkosipulin kynttä, murskattuna
1/2 chili, pilkottuna
250 g isoja kuorittuja katkarapuja
1 luomusitruunan kuori raastettuna
1,5 dl parmesanjuustoa raastettuna
rucolasalaattia
suolaa ja pippuria

Keitä pasta al denteksi. Pastan kiehuessa paista valkosipulit oliiviöljyssä pannulla. Lisää chili, ja kuullota hetki. Lisää joukkoon sulatetut katkaravut ja anna lämmetä.

Kaada pannulle keitetty pasta ja raastettu sitruunankuori. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon parmesanjuustoraaste. Sekoita huolella. Koristele annos rucolasalaatilla.

Pirteät ystävämme chili ja sitruuna.



PS. Mikä olisi ruoka, jolla sinua kannattaisi lepytellä? :)


5 kommenttia:

  1. Näistä ei välttämättä ole ruoaksi asti, mutta onnistuu se lepyttely varmaan välipalaherkunkin avulla...Tarkoitan siis rahkalettuja eli syrnikkejä, jotka valmistuvat nopeasti ja ovat takuulla herkullisia. Marjojen lisäksi lisukkeena voi tarjota esimerkiksi vaahterasiirappia ja pähkinöitä.

    Hesarissa julkaistu lettuohje: http://www.hs.fi/ruoka/a1349746906699?jako=814f2af169ab1615638c575156ab6833

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää kokeilla! Letut ovat tunnetusti lepyttelevää sorttia, kyllähän sen tietää jo lapsuudesta :)

      Poista
  2. Itsekin leppyisin ehkä parhaiten jälkiruokaosastolla! Yksi suosikkini on frech toast mansikkahillolla ja jäätelöllä. Kaveriksi kun vielä saa maitokahvin (päällä tietysti maitosydän), niin johan leppyy! :)



    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maitosydän pelastaa kaiken. Sellaisen kun joskus saisi aamiaiseksi. Sitä odotellessa... :)

      Poista
  3. Katkarapupasta kuulostaa herkulliselta, mutta luulen, että minutkin saisi lepyteltyä ennemmin makeilla herkuilla. Suklaakakku auttaisi varmasti unohtamaan kaikki erimielisyydet! ;)

    VastaaPoista