sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Kesäseikkailu Peppi Pitkätossun tyyliin

Kun jotain odottaa kuukauden, kestää hetki, että ymmärtää saavuttaneensa tavoitteen. Se on kesäloma nyt! Ihanat viisi kokonaista viikkoa kirjoja, hyvää ruokaa, ei kelloa ja nettiyhteys ainakin osan aikaa poikki.

Vielä ennen lomaa kävin alkuviikosta työreissulla Gotlannissa. Olin käynyt saarella kerran aiemminkin, kun olin ehkä 5-vuotias. Sain jo tuolloin kuulla, että yhden suosikkisatuhahmoni, Peppi Pitkätossun, vaaleanpunainen huvila Huvikumpu sijaitsi saarella. En kuitenkaan päässyt tapaamaan Peppiä, koska vanhemmat halusivat nähdä saaren kuuluisat tippukiviluolat.

Astrid Lindgrenin Peppi on aina ollut idolini. Ehkä siksi, että hän on punatukkainen eikä niin kovin suloinen lapsi. Aivan kuten minäkin. Lisäksi Peppi on rohkea ja itsepäinenkin. Hän tekee juuri niin kuin halusi. Sellainen minäkin halusin aina olla, vaikka en kyllä kovin usein uskaltanut.

Peppi Pitkätossu Etelämerellä, WSOY 2005
Yksi suosikkitarinoistani oli jo lapsena Astrid Lindgrenin Peppi Pitkätossu Etelämerellä. Kuuntelin kirjaa kasetilta esimerkiksi silloin, kun olin sairaana kotona. Tarina oli ihana - Tommi ja Annikka pääsivät Pepin kanssa matkalle kauas Etelämeren saarelle.

Minäkin aion lähteä tänä kesänä etelään, kauas Helsingin maisemista. Sukellella, syödä hyvin, katsella tähtitaivasta, istua myöhään yöhön ulkona...

Enkä aio tehdä lainkaan niitä asioita, joita aikuisena kuuluu tehdä. Otan kyllä lenkkitossut mukaan, mutta käyn juoksemassa vain, jos oikeasti haluan. Pieni seikkailu vailla järkeä kuulostaa nyt oikein hyvältä! Siksi luinkin Peppi Pitkätossu Etelämerellä -kirjan heti lomani alkajaisiksi. Otin siitä vähän vauhtia lomaan:

"Peppi oli loistavalla tuulella. Hän taputti Herra Tossavaista, joka varovasti kulki edestakaisin pöydällä olevien lautasten välissä, hän taputti Tommia ja Annikkaa, hän vuorotellen vihelsi ja lauloi, otti silloin tällöin pieniä iloisia tanssiaskeleita eikä näyttänyt huomaavan Tommin ja Annikan masennusta.

- On ihanaa päästä taas joksikin aikaa merille, hän sanoi, Ajatelkaa merta ja vapautta!

- Ja minusta on hurjan jännittävää nähdä Kurrekurredut-saarikin. Siellä saa maata pitkin pituuttaan rannalla ja kastaa isovarpaansa oikeaan Etelämereen, ja tarvitsee vain avata suunsa, niin kypsä banaani tipahtaa suuhun."

Mitäpä muuta sitä ihminen tarvitsee lomallaan. Minä aion sulkea koneen ja olla hetken irti verkostoista. Ja lukea hyviä kirjoja syksyä varten. Niitä on jo vino pino odottamassa. Toivottavasti nähdään taas loman jälkeen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti