sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Varhaiskaali ei haise padassa yhtä pahalle kuin tavallinen

Sofi Oksasen Puhdistus tuoksuu minusta kaalille. Tavallisesti tuo tuoksu, varsinkin rappukäytävässä, on raskas ja tunkkainen, läpitunkeva. Mutta Aliiden vanhaan mökkiin se tuoksuu sopii.

Kaali on erittäin terveellistä, joten sitä kannattaisi popsia usein. Ongelmana on juuri hajuhaitat, joita siitä syntyy. Näin kesällä ratkaisu löytyy varhaiskaalista. Se ei haise lainkaan niin pahalle kuin tavallinen kaali. Nyt kannattaa syödä kaalia!


Varhaiskaalipata

2 pientä sipulia
öljyä
400 g jauhelijaa
500 g varhaiskaalia
5 pienehköä porkkanaa
3 valkosipulin kynttä
3 dl vettä
3 rkl soijaa
1 tl inkivääritahnaa
timjamia
suolaa & pippuria
1 dl kermaa, jos haluaa

Suikaloi varhaiskaali ja porkkanat. Pilko sipulit ja murskaa valkosipulinkynnet.

Paista sipulit öljyssä padassa. Lisää jauheliha ja ruskista. Kaada sekaan porkkanat ja varhaiskaali. Anna kasvisten hautua hetki.

Lisää kiehautettu vesi ja valkosipulit murskattuna. Kaada sekaan noin viiden minuutin kuluttua soija, inkivääritahna ja timjami. Anna padan hautua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.

Lisää lopuksi suola, pippuri ja halutessasi kermaa. Anna padan hautua vielä hetki.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti