Joskus jopa homehtua.
Bridget Jones: Elämäni sinkkuna -elokuvassa Bridget kaivaa jossain vaiheessa jääkaapistaan homehtuneen juuston. Mad about The Boy -kirjassa Bridget ahmii juustoraastetta suoraan pussista.
Päätinkin valmistaa pastaa, johon saa hyvin upotettua hieman enemmänkin kuivahtaneet juustot. Quattro formaggi on järkyttävän rasvainen, mutta herkullisen nopea ruoka.
Saa nauttia silloin tällöin - hyvällä omallatunnolla ja maukkaan viinin kera.
Quattro formaggi
4 annosta
400 g pastaa (tagliatelle tai penne)
2 dl ruokakermaa
2 rkl voita
60 g sinihomejuustoa
20 g valkohomejuustoa
100 g kermajuustoa tai gruyérejuustoa
mustapippuria
pecorinoa
Kuutioi juustot. Keitä pasta ohjeen mukaan.
Laita kerma ja voi kattilaan. Kuumenna lähes kiehumispisteeseen.
Lisää juustot seokseen. Sekoita, kunnes juustot ovat sulaneet.
Yhdistä pasta ja kastike.
Mausta mustapippurilla.
Ripottele pecorinoa pasta-annoksen päälle - reilusti.
Juusto-viini-illat ystävien kanssa on varma valinta makuelämyksineen, ja valinnanvaraa kyllä riittää, kiitos sulle ja keväistä intoa uusiin pieniin ja suuriin arkielämyksiin.
VastaaPoistaKyllä, juustot sulattavat kyllä monen sydämet - viinin kera vielä paremmin :)
VastaaPoistaMaukasta kevättä sinulle!