keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Kuivahtaneet juustot käyttöön

Jääkaapissa kuivaa juustoa? Tuttu tunne :) Rakastan juustoja, ja jääkaapissani on lähes aina parmesaania. Yritän kuitenkin välttää liiallista juustojen napostelua, joten parmesaanikin ehtii usein vähän kuivahtaa...

Joskus jopa homehtua.


Bridget Jones: Elämäni sinkkuna -elokuvassa Bridget kaivaa jossain vaiheessa jääkaapistaan homehtuneen juuston. Mad about The Boy -kirjassa Bridget ahmii juustoraastetta suoraan pussista.

Päätinkin valmistaa pastaa, johon saa hyvin upotettua hieman enemmänkin kuivahtaneet juustot. Quattro formaggi on järkyttävän rasvainen, mutta herkullisen nopea ruoka.

Saa nauttia silloin tällöin - hyvällä omallatunnolla ja maukkaan viinin kera.

Quattro formaggi

4 annosta

400 g pastaa (tagliatelle tai penne)
2 dl ruokakermaa
2 rkl voita
60 g sinihomejuustoa
20 g valkohomejuustoa
100 g kermajuustoa tai gruyérejuustoa
mustapippuria
pecorinoa

Kuutioi juustot. Keitä pasta ohjeen mukaan.
Laita kerma ja voi kattilaan. Kuumenna lähes kiehumispisteeseen.
Lisää juustot seokseen. Sekoita, kunnes juustot ovat sulaneet.
Yhdistä pasta ja kastike.
Mausta mustapippurilla.
Ripottele pecorinoa pasta-annoksen päälle - reilusti.



2 kommenttia:

  1. Juusto-viini-illat ystävien kanssa on varma valinta makuelämyksineen, ja valinnanvaraa kyllä riittää, kiitos sulle ja keväistä intoa uusiin pieniin ja suuriin arkielämyksiin.

    VastaaPoista
  2. Kyllä, juustot sulattavat kyllä monen sydämet - viinin kera vielä paremmin :)

    Maukasta kevättä sinulle!

    VastaaPoista