perjantai 10. lokakuuta 2014

Kanaa kuubalaisittain & banaania pannulla

Kuubasta ja sen värikkäästä historiasta kertova Nora & Alicia on täynnä tuoksuja. Cecilia Samartin kuvailee herkullisesti kuubalaisia perinneruokia: porsasta mojokastikkeessa, jauhelihasta ja tomaatista valmistettavaa picadilloa sekä papujen ja riisin kanssa tarjottavaa haudutettua nautaa eli ropa viejaa.

Kun olin Kuubassa lomalla, en juuri kokenut kulinaristisia elämyksiä. Ruoka oli kyllä värikästä, mutta hyvin yksinkertaista - paljon kanaa, riisiä, papuja ja kananmunia.

Pidin paljon enemmän kuubalaisesta rommista kuin paikallisesta ruoasta :o)

Päätin kokeilla paria kirjassa mainittua kuubalaista herkkua, Arroz con Polloa ja Platanos Fritosta eli kanaa, riisiä ja kasviksia sekä paistettuja banaaneja. Sovelsin tietenkin reseptejä hieman...

Oli muuten hyvää! En edelleenkään puhuisi gourmet-ruoasta, mutta värikkäästä, maukkaasta ja tuoksuvasta arki-illan elämyksestä.

Suosittelen!








Arroz con Pollo

4 annosta

2 isoa maustamatonta broilerin koipireisipalaa
6 pientä maustamatonta broilerin koipea
2 tlk suolaa
1 tlk mustapippuria
1 rkl oliiviöljyä
noin 300 g savukinkkua
1 iso sipuli silputtuna
3 valkosipulinkynttä murskattuna
2 punaista suippopaprikaa silputtuna
1 tlk säilöttyjä tomaatteja
3 rkl tomaattipyreetä

6 dl kanalientä
2 dl mustaa riisiä keitettynä
tuoretta persiljaa

Keitä riisit kanaliemessä.
Valmista samaan aikaan broileripata.
Mausta broilerit suolalla ja pippurilla.
Paista niitä öljyssä kattilassa noin 8 minuuttia.
Nosta kattila hetkeksi liedeltä ja laske lämpötilaa.
Kaada osa paistorasvasta pois.
Nosta kattila uudelleen hellalle. Lisää pieneksi siivutettu kinkku ja sipulit.
Paista, kunnes sipulit pehmenevät. Sekoita välillä.
Lisää paprikat ja paista, kunnes paprikat pehmenevät.
Lisää tomaatit ja tomaattipyree sekä makusi mukaan lisää suolaa ja pippuria.
Anna hautua miedolla lämmöllä noin 25 minuuttia. Sekoita välillä.
Kokoa annos ja koristele persijalla.

Paistetut banaanit

4 keittobanaania (myös tavallista voi kokeilla)
3 rkl seesamiöljyä

Pilko banaanit ja paista ne pannulla seesamiöljyssä.
Maista ja lisää halutessasi öljyä.
Tarjoile Arroz con Pollo -annoksen lisukkeena.



Kokeilin kuubalaisen kanssa ranskalaisen Gérard Bertrandin punaista, Pinot Noir- ja Grenache-rypäleistä valmistettua viiniä. Pinot toi yhdistelmään mukavaa keveyttä, Grenache tuhdikkuutta. Ihan maukas yhdistelmä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti