sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Kenelle tarjotaan vohveleita ja mansikkahilloa?

Vastaus: Tingelstiina ja Tangelstiina Vappuselle, Ruusukuja 1:n asukkaille (Onneli ja Anneli, WSOY).

Tarjoa vohveleita yllätysvieraille - ne paistuvat nopeasti ja siinä ohessa ehdit udella, mitä vieraillesi kuuluu. Oheinen resepti on testattu tyttöporukalla. Hyvää oli, hedelmien ja kuplivan jälkiruokaviini kera. Mansikkahillo ja vadelmamehukin kelpaavat, oikein mainiosti.


Vohvelit mansikkahillolla

3 munaa
1/2 dl sokeria
3 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 rkl sulatettua voita
1 tl jauhettua kanelia
1 rkl raastettua appelsiininkuorta

Vaahdota munat ja sokeri kevyesti. Lisää joukkoon maito.

Yhdistä leivinjauhe vehnäjauhoihin ja sekoita jauhot muuhun taikinaan. Lisää lopuksi voi, kaneli ja raastettu appelsiininkuori.

Levitä sulaa voita tai kasviöljyä vohveliraudan alaosaan kevyesti. Kun vohvelit ovat hetken paistuneet, lisää vohvelin pintaan hieman voita tai öljyä. Jatka paistamista, kunnes vohvelit ovat kullanruskeita.

Tarjoa vohvelit kermavaahdon ja hedelmien kera. Myös mansikkahillo sopii oikein mainiosti.

Resepti: Henri Alén / HS

2 kommenttia:

  1. Jos vadelmamehua ei satu olemaan, niin La Caliera Moscato d'Asti on myös hyvä juomavalinta näiden vohveleiden seuraksi. Tätä italialaista jälkkäriviiniä suositeltiin vohvelireseptin yhteydessä, ja tuo suositus todettiin testissä erinomaiseksi!

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä! Pitää ehdottomasti kokeilla.

    VastaaPoista